TE VOET DE NATUUR ONTDEKKEN

Wie het dal Pustertal en de bijbehorende zijdalen niet alleen gezien wil hebben, maar ook wil beleven, moet te voet op pad. In drie naast elkaar gelegen natuurparken  vindt u boswegen voor een gemoedelijke wandeling door dichte bossen, comfortabele routes over geurige bergweiden, maar ook bergtoptochten voor ervaren bergwandelaars en klettersteigen voor alpinisten. Of u nu kiest voor het rustieke Tauferer Ahrntal met zijn vele drieduizenders  en de moderne architectuur van de berghutten, het Ladinische Val Badia met de unieke bergtoppen van de Dolomieten of het idyllische dal Gsieser Tal met de vele bergweiden: wandelen is een kwestie van karakter. Maak kennis met de wandelhighlights van de regio, bijvoorbeeld de meerdaagse bergwandelroute Pfunderer Höhenweg, de 11-toppen-tocht  met de vele vergezichten, de tocht om de unieke Sass de Putia  of overnacht in de Rifugio Vittorio Veneto al Sasso Nero met zijn vernieuwende architectuur op 3000 meter boven de zeespiegel. Welkom in de veelzijdige bergwereld van vakantieregio Kronplatz!

OP TWEE WIELEN DOOR HET DAL PUSTERTAL

Een fietspad dat twee valleien in Zuid-Tirol met elkaar verbindt: het centrale dal Eisacktal en het oostelijke dal Pustertal. Langs de rivieren Rienz en Drau fietst men van Fortezza/Franzensfeste via Brunico/Bruneck naar San Candido/Innichen – en wie zin heeft kan zelfs de grens passeren en doorfietsen naar Lienz in Oostenrijk. Langs de 110 km lange route met geasfalteerde paden en grindpaden kunnen fietsers genieten van de beweging in de natuur, maar in een moeite ook van culinaire en culturele tussenstops. Sla vooral kaasmakerij Gatscher in Chienes/Kiens niet over. En de vele musea, middeleeuwse steegjes, chique winkels en restaurant in de stad Brunico/Bruneck  evenmin. De route kan ook in etappes worden afgelegd, mochten de tussenstops een keer wat meer tijd in beslag nemen dan verwacht. En nog een pluspunt: de route loopt langs het spoor, waarbij de mogelijkheid bestaat met fiets en al de trein te pakken.

Details over de fietsroute

FREERIDEN & DOWNHILL

Het gebied rondom de berg Kronplatz is een waar paradijsje voor bikers: wie houdt van het adrenaline-effect neemt de kabelbaan naar de top en dendert vervolgens via één van de zes freeride-routes  met verschillende moeilijkheidsgraden naar beneden. Wie zich liever inspant tijdens het bergopwaarts fietsen en daarbij wil genieten van het adembenemende uitzicht over de omliggende bergen, kiest voor een van de perfect bewegwijzerde MTB-routes – de Fanes-tocht  in San Vigilio of de tochten naar de bergweiden Angerer Alm of Brunstalm  in Valdaora. Beginnende of heel nieuwsgierige bikers kunnen het best ook een speciaal hiervoor opgeleide bike-guide boeken. Rondom de berg Kronplatz vindt u tal van verhuurbedrijven voor een professionele bike en de bijbehorende beschermingsmiddelen. Helm op, clips sluiten en starten maar!

GENIETEN & CULINAIR

Verse knapperige groenten, heerlijk jam van zoet rood fruit, biologisch-dynamische granen: de regionale teelt van voedsel en de verwerking ervan tot hoogwaardige producten staat hier hoog in het vaandel. Op de boerenmarkt in Brunico/Bruneck kunt u de meest verse producten uit de omgeving en speciaal geselecteerde kwaliteitsproducten uit Zuid-Tirol direct bij de producent of bij Pur Südtirol kopen. Het dal Ahrntal heeft zich speciaal toegelegd op kaas en wat dat betekent kunt u tijdens 'Graukäsetage'  in het Ahrntal en de 'KäseSommer'  in Campo Tures/Sand in Taufers ervaren. In de stad Brunico/Bruneck is tijdens de 'Erdepflwochen'  een speciale rol weggelegd voor de aardappel. Er worden zelfs feesten georganiseerd voor lokale producten, bijvoorbeeld het Erdepflfescht.

ALTERNATIEVE SPORTEN

Echte sportievelingen hoeven het niet te houden bij wandelen, door dalen fietsen of mountainbiken. Rondom de actie- en cultuurberg Kronplatz (2275 m) worden allerlei opwindende alternatieven voor de traditionele vrijetijdsbestedingen in de buitenlucht aangeboden. In het grootste klimpark van Zuid-Tirol, KronAction, kunnen grote en kleine klimmers hun hart ophalen. Wie houdt van een adrenalinerijk avontuur op grote hoogte klikt zichzelf vast aan de zipline  in San Vigilio of de fly-line  bij de watervallen van Reinbach. Moedige waterratten leven zich helemaal uit bij het raften en canyonen in de wateren van het dal Pustertal. Heel verfrissend werkt een duik in de natuurlijke zwemvijver Cascade   in Campo Tures/Sand in Taufers of de natuurpool  in Gais bij Brunico/Bruneck. De 'jacht' op nagemaakte wilde dieren tijdens het boogschieten  in Valdaora/Olang vergt de nodige concentratie.

VAKANTIE IN ZUID-TIROL

Meer informatie nodig over het boeken van een vakantie?
 


 

DE PARELS VAN ZUID-TIROL

Alle wegen leiden naar de regio Kronplatz!

De regio Kronplatz ligt in het oostelijke deel van Zuid-Tirol en bestaat uit het onderste en middelste deel van het dal Pustertal en zijn zijdalen en de Dolomieten-plaatsjes Al Plan/S.Vigilio en St.Martin in Thurn/S.Martino in Badia. De zijdalen van het dal Pustertal zijn het dal Antholzertal, het dal Gsieser Tal en het dal Ahrntal met als belangrijkste plaats Sand in Taufers/Campo Tures. De stad Bruneck/Brunico vormt het centrum van de regio Kronplatz.

Heenreis
Scroll to top