Kronplatz

DE VAKANTIEREGIO KRONPLATZ

De Vakantieregio Kronplatz is bekend door het gelijknamig skigebied "Kronplatz", Zuid-Tirools skiberg nr. 1. in Pustertal
Weinig dalbodems, veel hellingen, zeer veel bos, goede lucht, bergzones en gletsjers. De hoogste berg is de Hochfeiler met zijn 3.510 m in de Zillertaler hoofdkam; de beroemdste de Kronplatz.

 Landbouw, handwerk, handel en toerisme geven vorm aan het beroepsbeeld. Van de oude landelijke traditie is nog veel behouden. De charme van dit dal ligt in het tegengewicht van de bergen. Daar de Dolomieten, ginds de Alpen.

WANDELEN

Dankzij de voordelige geografische ligging enerzijds, en door de direkte toegang tot niet minder dan 3 Zuid-Tiroolse natuurparken anderzijds, is de Vakantieregio Kronplatz de ideale wandelbestemming voor hobbysporters en atleten. Er zijn er zowel gemakkelijke gezinswandelwegen temidden van idyllische almenlandschappen, als rotsbeklimmimgen voor gevorderden doorheen de granieten Dolomietenrotsen: iedereen kan hier zijn eigen ideale berguitstap uitstippelen.Het Pustertal staat niet voor niets voor zuivere lucht en weelderig groen zover het oog kan zien. Een echt paradijs voor alle zintuigen. En de verenigingen voor toerisme van de vakantieregio nodigen u in het kader van hun wekelijkse wandeltochten uit om dit enerzijds nog wilde, anderzijds door de bergboeren sinds eeuwen onder grote ontberingen verzorgde landschap te doorgronden.

Fietsen

Het 110 kilometer lange fietspad van het Pustertal biedt iedereen wat hij nodig heeft: waaghalzen avontuur, genieters rust en gezinnen plezier en afwisseling. Van Brixen tot Innichen beleeft u natuur, cultuur en gastronomie aan de lopende band.
De unieke zijdalen van het Pustertal, zoals het Gsieser Tal, het Tauferer Ahrntal of het Antholzertal laten zich met het stalen ros heerlijk verkennen. 

 

30 fietsverhuurlocaties ook voor de verhuur van elektrische fietsen, MobilCard, combiticket voor trein, bus en huurfiets, en Bikeshuttle helpen u om uw fietstochten een heel eigen tintje te geven. In de trein, die het dal van Bressanone/Brixen tot aan San Candido/Innichen doorkruist, kunt u uw fiets meenemen waardoor u zeer flexibel bent. 

Ski Resort Speikboden Ski Resort Klausberg Ski Resort Kronplatz Brunico Valdaora San Vigilio - Dolomites Val Casies-Monguelfo-Tesido Valle Anterselva Chienes Terento Campo Tures Valle Aurina